• Gjorde ett försök att baka bullar

  • Odlar ätbara blommor och plockar egen odlad sallad

  • Färska örter, gör det extra gott

  Prenumerera
Hej! Det är jag som är Rebecca,som försöker skriva på denna blogg kan dock bli lite glapp. Jag är en riktig baknörd och på surdegsbröd, bakar även med jäst och att min egen utmaning är att laga hitte på mat, som jag kallar det.
Kategorier
Nyckelord

2017
31 Dec
2017-12-31 20:14 av Rebecca Saari
Gott slut & Gott Nytt
Det har vart ett lärorikt år i många aspekter och hoppas att jag kan få användning av dem i 2018. Reflektioner är att jag måste ta bättre hand om mig och min hälsa, än att jag ska hålla andras förväntningar uppe.
Nog om det, i år har vi nog slagit rekord i förrätter till dagens middag med hela ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
Nyckelord:

2017-12-15 16:59 av Rebecca Saari
En tametusan gott tillbehör, blev det
Om jag säger, sjuuukt nedrans gott
så måste ni bara tro mig, bättre än lördagsgodis
Till ca 4portioner(eller en egen jäkla stor)
2st purjolökar
2L vatten
2tsk salt
koka upp vattnet, ansa purjolöken och skär i ca 5cm stora bitar
Koka 10min, skölj kallt och försiktigt pressa ur vattnet, tips ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
Nyckelord:

2017-12-06 15:16 av Rebecca Saari
Pepparkaka med twist
Dessa pepparkakor, är ett av mina sk. undantag. Med 75% av köpe pepparkakedeg (från bageri m smör) och ca 150-200gr grov mandelmassa.
Både river jag på grövsta med rivjärnet och sen blandar till en homogen smet, låter vila ca 30min i kylen.
Sätter på ugnen ö/u värme 230 grader, kavlar ut ej för ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
Nyckelord:

2017-12-05 08:30 av Rebecca Saari
Nu börjar jul bonaza’n med julstök
Sådär ja, då har bonanza’n med julbakande och julgodis tagit fart.
För mig var det bara en tidsfråga och som jag väntat.
På bilden har jag testat ”Klassisk knäck i oklassisk form” med recept från Sara Rasum- Hultberg bok Kola fudge knäck & bräck.

1dl Farin ( jag tog ljus muscovadosocker)
1dl ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
Nyckelord:

2017-11-21 19:14 av Rebecca Saari
Fläskkarre som blev helt ok
När man köpt en halv gris, frossar vi lite. Idag fick det bli en Baby-Rays glacad fläskkarré med fluffigt ris ( tipset för riset,är att lägga det i blöt mellan 2-4h och sen skölja,innan det kokas) Till det smörstekta morötter & vitlök och ett peppar smör
Kommentera den här artikeln »
Kategorier:
Nyckelord:

2017-11-15 14:01 av Rebecca Saari
En av mina egna gamla klassiker
Denna påhittade rätt var min favorit i många år och legat i träda under småbarns tiden och dags att plocka fram igen
För ca 6portioner

8 nästen av spenat tagliatelle (koka enl. anvisning)
Kan bytas ut mot bönpasta m spenat, för att få den glutenfri
1 stor lök, hackas
4st morötter, skalas och ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
Kategorier:
Nyckelord:

2017-11-04 13:16 av Rebecca Saari
Idag lagar vi inte mat, dock så bakade vi en citronsockerkaka med ett hittepå recept som äldsta sonen (bonus barn) får,då han bjuder på middag efter vi vart och hedrat pappa/farfar/svärfar

4ägg
3dl strösocker
vispa
100gr brynt smör
1dl rysk yoghurt
1msk vaniljsocker
häll i
sikta ned
3dl ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »

2017-11-03 18:47 av Rebecca Saari
Gratäng efter säsong och plånbok
Här hemma försöker vi laga mat efter säsong och det är inte alltid lätt men med denna gratäng både fixar man det och håller låg budget, win win

5dl grönsaksbuljong
1/4 vitkål
3 morötter
2*400gr stora kokta vita bönor
1msk timjan
1msk rapsolja
3msk vispgrädde eller havregrädde
50gr smält ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
Nyckelord:

2017-11-02 18:54 av Rebecca Saari
Alltså pressad potatis
Alltså pressad kokt potatis, är så smart
Är lite som ett lätt potatismos, men är helt fri från mjölkprodukter. Från mig till er om ni skulle hålla middag med någon med allergi, eller är vegetarian/vegan och vill hålla lite fin middags touch är detta från min synpunkt så perfekt som tillbehör till ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
Nyckelord:

2017-09-27 20:04 av Rebecca Saari
Inkokta päron, barndomsminne dessert
Inkokta päron, är för mig ett barndomsminne med lättvispadgrädde och flagad mandel till. Känner ni igen det?
Härom dagen följde jag ett recept som jag gärna delar med mig av.
Ursprunget är från boken Nyskördart, receptet har Stephan Rowe gjort.

Till ca 1L;

1kg päron
1 vaniljstång
1L ...
Läs hela och/eller kommentera artikeln »
<<
<
Sida
av
9
>
>>
  Prenumerera
Hej! Det är jag som är Rebecca,som försöker skriva på denna blogg kan dock bli lite glapp. Jag är en riktig baknörd och på surdegsbröd, bakar även med jäst och att min egen utmaning är att laga hitte på mat, som jag kallar det.
Kategorier
Nyckelord

Copyright 2018 Reebrook & Köket